Dla mediów

Projekt polskich regulacji umożliwiających pełne stosowanie GDPR wiosną 2017 roku

Autor: Jakub WezgrajPublikacja: pulaski.plData dodania:

Projekt polskich regulacji umożliwiających pełne stosowanie GDPR ostanie przedstawiony wiosną 2017 roku - taka deklaracja padła ze strony przedstawiciela Ministerstwa Cyfryzacji, Pana dr Macieja Kaweckiego podczas Seminarium „Rekomendacje dla polskich podmiotów w zakresie przepisów ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (GDPR) – aspekty prawne i technologiczne”, którego organizatorem w dniu 16 stycznia 2017 r. była Fundacja im. Kazimierza Pułaskiego.

Podczas czterech sesji prelegenci zaprezentowali istotne rekomendacje dla polskich podmiotów w odniesieniu do całego pakietu przepisów związanych z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (GDPR/RODO).

Kancelaria ODOekspert była odpowiedzialna za stronę merytoryczną tego wydarzenia. Mec. Jakub Wezgraj wystąpił ponadto w roli jednego z prelegentów oraz moderował poszczególne panele Seminarium.

Szczegółowe sprawozdanie z Seminarium, w tym zawierające wypowiedzi poszczególnych prelegentów oraz fotorelację z wydarzenia znajduje się pod adresem:

Zadaj pytanie  lub  Zadzwoń: 600 677 026