Dla mediów

SEMINARIUM: Unijna reforma ochrony danych osobowych i jej skutki dla podmiotów działających w Polsce

Autor: Jakub WezgrajPublikacja: pulaski.plData dodania:

W dniu 16 stycznia 2017 roku w Polonia Palace Hotel (Al. Jerozolimskie 45, Warszawa) odbędzie się seminarium tematyczne pt. „Rekomendacje dla polskich podmiotów w zakresie przepisów ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (GDPR) – aspekty prawne i technologiczne”, którego organizatorem jest Fundacja im. Kazimierza Pułaskiego.

Kancelaria ODOekspert jest odpowiedzialna za stronę merytoryczną tego wydarzenia. Mec. Jakub Wezgraj wystąpi ponadto w roli jednego z prelegentów oraz będzie moderować panel prawny seminarium.

Seminarium ma na celu zaprezentowanie istotnych rekomendacji w zakresie dostosowania się polskich podmiotów do przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Udział w wydarzeniu potwierdziło wielu znakomitych prelegentów i gości. Seminarium odbędzie się pod patronatem Ministerstwa Cyfryzacji, Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych oraz Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej w Polsce a jego patronat medialny obejmą tygodnik Wprost oraz CEO.com.pl.

Więcej informacji dostępnych jest na stronie internetowej organizatora:

Zadaj pytanie  lub  Zadzwoń: 600 677 026